Harmonian lähteillä

cropped-40646634_10210920726248959_7535052235684708352_n.jpg

Sisustus on saavuttanut aivan uuden tason viime vuosina. Siihen on alettu kiinnittämään entistä enemmän huomiota niin yksityiskodeissa kuin yrityksissäkin. Eikä varmaan vähiten siitä syystä, että on aivan tieteellisesti todettu, että  ympäristö missä asumme ja työskentelemme vaikuttaa meihin voimakkaasti. Sisustuksesta on tullut osa hyvinvointia. Hyvä niin! Se ON osa hyvinvointia.

Kuinka sisustus sitten vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin arjen tasolla. Sen ymmärtää, kun ajattelee asiaa niitä sohvan koristetyynyjä syvemmälle. Ensinnäkin värit. Eri väreillä on tiettyjä todettuja vaikutuksia meihin. Kuitenkin koemme värit oman persoonamme ja energiatasomme kautta. Kun kodin värimaailma peilaa persoonaamme,  on meidän helppoa viihtyä omassa kodissa, tuntea se turvalliseksi ja rauhoittavaksi. Jos kodin värimaailma ei ole oikea ei koti voi tuntua kodilta. Samalla tavalla toimii valaistus. Koti ei yksinkertaisesti tunnu viihtyisältä, jos se ei ole oikein valaistu. Kun sisustuksessa on kiinnitettyä huomiota valaistuksen säädettävyyteen vuorokauden eri aikoina ja mielentilan mukaan on koti viihtyisä.

Viimein on myös alettu ymmärtämään luonnollisten materiaalien käytön hyödyt. Aidot materiaalit luovat aidon kodin. Pehmeän sekä fyysisesti, että henkisesti. Sisustusta ei ainoastaan näe vaan sen myös tuntee.

Viimeisin villitys, vihersisustus, on sisustuksen trendi,  joka todellakin luo ympärilleen hyvinvointia. Toivottavasti tämä vihreän himo ei jää ohikiitäväksi trendiksi vaan viherkasvit saavat valloittaa kodit (ja putsata sisäilmaa) vuosia eteenpäin. Tämänhetkisistä trendeistä myös persoonallisuus ja uuden ja vanhan taidokas yhdisteleminen ovat ”terveellisiä” trendejä. Antimaterialismi tekee hyvää meille kaikille.

Sisustetaan siis järkevästi, harkiten ja ekologiset asiat huomioon ottaen niin ollaan lähempänä harmoniaa. Annetaan ympäristön tukea meidän hyvinvointia.

Laadukkaat huonekalut – vähemmän kaatopaikkajätettä

Tarkasti ja harkitusti valitut huonekalut-vähemmän tarvetta vaihtaa huonekaluja – vähemmän jätettä

Aidot luonnonmateriaalit – vähemmän ongelmajätettä

Vähemmän trendisisustusta – enemmän omaa persoonaa tukevaa sisustusta

Pienillä asioilla on iso merkitys. 

Heidi

Suunnittelutoimisto Milo

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s